Pensioensparen

Pensioensparen

Fiscaal voordelig sparen

Pensioensparen is uw extra appel voor de dorst: een aanvullend pensioen. Hoe vroeger u begint te sparen, hoe hoger uw pensioen later.

Bij Verzekeringen Glenn Maerien kiest u zelf hoeveel en wanneer u spaart.

Bijkomend voordeel? U krijgt belastingvermindering (tot 282 euro per jaar).

Waarom is pensioensparen belangrijk?

  • Wettelijk pensioen is onvoldoende: Iedere Belg die werkt, heeft later recht op een wettelijk pensioen. In ons land bedraagt het pensioen ongeveer 60% van je laatste loon. Helaas is het zo dat je wettelijk pensioen niet voldoende is om je huidige levensstandaard te behouden.Daarom is er pensioensparen. Pensioensparen is uw extra appel voor de dorst: een aanvullend pensioen. Hoe vroeger u begint te sparen, hoe hoger uw pensioen later. Pensioensparen lijkt misschien niet zo belangrijk, maar dat is het zeker wel.

  • Jaarlijks 30% belastingvermindering: Individueel pensioensparen wordt sterk aangemoedigd door de overheid. Wie aan pensioensparen doet krijgt een fiscaal voordeel van 30%. Dit betekent dat je 30% van je gestorte pensioenbedrag terugkrijgt van de fiscus.In 2023 kun je tot 990 euro inbrengen voor pensioensparen, waarvan je dus 297 euro terugkrijgt. Stort 83 euro per maand via een automatische opdracht. Zo geraak je vanzelf aan het fiscale maximum van 990 euro per jaar.

  • Rendement: Behalve de belastingvermindering heeft pensioensparen nog een andere financiële meevaller in petto: het rendement. Via een pensioenspaarverzekering is het rendement gegarandeerd, in tegenstelling tot dat van een beleggingsfonds.

Graag kennismaken?

Heeft u een vraag of een probleem? Aarzel niet! De medewerkers van P&V Verzekeringen Mechelen helpen u graag verder. Kom gerust eens langs in onze kantoren of maak een afspraak!

We vertellen u graag alles over uw mogelijkheden.